ZAŁOGA

NASZA ZAŁOGA:

Dariusz Baryga

Szef kuchni w restauracji Tawerna DeZeTa w Wilkasach. Absolwent Technikum Gastronomicznego w Giżycku. Swoje doświadczenie zdobywał pod okiem czołowych polskich kucharzy m.in. Marka Widomskiego tworzącego kulinarną szkołę z Karolem Okrasa oraz Dariuszem Strucińskim, jednak od zawsze podkreśla, że to z domu rodzinnego wyniósł pasję do gotowania.

Ukończył szkolenia organizowane przez Makro Cash&Carry Polska W. Harapkiewicza, kuchnia fit, kuchnia polska, desery itd. uzyskując liczne certyfikaty. Uczestnik SZEF DLA SZEFÓW Olsztyn 2018 oraz spotkanie SZEFÓW Warszawa 2018. Brał czynny udział we lwowskich targach gastronomiczno-kulinarnych Ukraina 2012, gdzie dumnie reprezentował kuchnie regionalną. Kucharz na głównym serwisie na L’Art de la Cuisine Martell 2018.Ukończył szkolenie w Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku. Uczestnik głównych castingów w Warszawie Top Chef i Hells kitchen. Reprezentant Mazur : Lubelscy kucharze dzieciom.Juror różnego rodzaju konkursów kulinarnych. Jego mocna strona jest angażowanie w pomoc charytatywna. Aktywnie prowadzi internetowy fanpage. Spełnia się jako mentor i nauczyciel. Organizator licznych warsztatów i akademii kulinarnych dla dzieci i młodzieży, gdzie przekazuje swoje zamiłowanie do gotowania oraz zaraża pasją do zawodu. W swojej codziennej pracy łączy kuchnie staropolską z nutą nowoczesności i elegancji. W zrównoważony sposób stara się wykorzystywać trendy kulinarnie, nie zapominając o szacunku do produktu oraz jego jakości. Walczy z „rozdmuchanym ego” wśród kucharzy, podkreślając, że najważniejsza w pracy jest pokora.

Kacper Sawoń : Uczeń Technikum nr 3 w Giżycku na profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Uczestniczy w wielu imprezach związanych w gastronomią na terenie Giżycka. Uczestnik Live Cookingu w tawerna Dezeta Wilkasy oraz restauracji Puzzle Samku.

Pokaz gotowania dla rodziców oraz młodszych uczniów. Kucharz na głównym bankiecie konkursu „de l’art cusine martel” Ukończył trzy szkolenia w siedzibie Makro między innymi „kuchnia polska”, „kuchni fit lato” oraz „nie dzika dziczyzna wg Wojciecha Harapkiewicza”. Zwycięzca konkursu „mistrz szkoleń patelni 2018”. Odbył również trzydniowe szkolenie w Gdańsku na temat kuchni polskiej.

Agnieszka Romejko kucharz w Tawerna Dezeta Przystań Wilkasy. Ukończyła kursy : Kucharz, Kelner-barman, oraz Kucharz z elementami kuchni regionalnej. Doświadczenie zdobyła pracując min w Ośrodku Wypoczynkowym w Kruklankach jako kucharz oraz odbyła staż w Domu Pomocy Społecznej w Giżycku na kuchni. Angażuje się w działalność w prowadzeniu warsztatów kulinarnych dla dzieci. Jej główną pasją w dziedzinie gotowania są ciasta i zupy. Cechuje ja umiejętność pracy w zespole.